Robban
2017-11-22
Daphne
2017-11-26
Show all

Bamse

januari 2018

Född: ca 2015, Fadder: Mikael Wennborn

Bamse bor i stödhem

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt

Han vill bo: I ett lugnt och tryggt hem, där det finns tålamod och förståelse för hans försiktighet. Han delar gärna hem med en hund, och eventuellt med en snäll katt.

 

Januari 2018: Bamse har de senaste dagarna blivit en riktig spinnmaskin som vill ligga på stödmatte och mysa. Han är fortfarande lite rädd för häftiga rörelser och plötsliga ljud.  Han leker nu försiktigt med leksaker

Han verkar ha bott med hundar tidigare i sitt liv. Han går gärna fram till familjens hund, nosar på henne och stryker sig. Han känner sig uppenbarligen trygg med hundar.
 Familjens katter är han inte helt förtjust i, ännu. Den som är “tuffast”, tycker han minst om, men han fungerar bättre med honan som är lite vekare.

 

Bakgrund: Bamse söker sig till ett av våra stödhem under sommaren 2017. Han får mat och liggplats, men kan inte tas in eftersom alla stödhem samt katthemmet är fullt. När kylan sätter in på riktigt, i november 2017, tas han till veterinär. Han blir  kastrerad , vaccinerad, öronmärkt och behandlad för öronskabb och mask samt får en tand utdragen. Han är i gott skick då han fått gott om mat, och han är också tam och gosig, så han verkar ha levt nära människor en gång i tiden. Han kommer till ett av föreningens stödhem. Han är väldigt rädd och försiktig i sin nya tillvaro inomhus, men det dröjer inte länge förrän han tar små, små framsteg.