Samanthas pojke 3, Tom
2020-05-12
Wilda
2020-05-17
Show all

Chili

2 juni 2020

Född: okänt, Fadder: Anette Nilbo

Chili bor just nu i karantänburen på katthemmet. Han kommer att behöver mycket veterinärvård och nu väntar vi på resultat från biopsi och blodprov.

Chili är kastrerad.

Trots allt han genomgått är Chili tam och älskar när man pratar och kelar med honom. Han trampar med tassarna och spinner. När han kommer till oss, är Chili i väldigt dåligt skick. Han är mager, har extremt mycket öronskabb och dessutom ett stort sår vi ena kinden och en jättepolyp i ena örat. Pälsen är extremt tunn på många ställen pga. svält och han är full med fästingar.  Som tur är så äter Chili med bra aptit, så han har inte gett upp helt än. Han tvättar sig dessutom efter han ätit. I vecka 22 får Chili en genomgång hos veterinären. Det upptäcks att han faktiskt inte var kastrerad, testiklarna hade nog krympt av svält. Han blir badad och behandlad mot löss och öronskabb och får sårvård och diverse sprutor. Polyperna från ena örat tas bort. Nu får vi vänta på svar från labbet (biopsi och blodprov). Han är dock pigg och glad när han vaknar från narkosen och kastar sig över maten direkt.

Bakgrund: En kvinna, som precis börjat jobba på Munkarps kyrkogård, larmar om katten. Hon tycker väldigt synd om den och kan inte se den lida. Hon lånar en fälla av oss och katten går in direkt. I slutet av vecka 20 kommer Chili till oss och får nu mat och värme i vår nya karantänbur i köket på katthemmet. Först tror vi att Chili är en tjej, sedan ser han ut att vara en kastrerad hane. Testiklarna hade krympt så pass att de först visar sig vid veterinärkontrollen.