Många kattungar och ungkatter söker egna hem.
2017-11-16
pojken Kaktus
2017-11-20
Show all

Diana

Diana letar efter ett hem där hon får stå i centrum. Kan du erbjuda denna sociala katt sitt föralltid-hem? Ring då tel nr  0739-477408.

Diana bor i katthemmet. Hon är född 2015.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Hon vill bo: I ett hem med en snäll kattkompis eller som ensamkatt (där någon är hemma om dagarna), med mycket människokontakt. Diana skulle uppskatta tillgång till utevistelse.

Diana är en tam och synnerligen trevlig och gosig katt. Hon blir lite osäker när hon har för många andra katter omkring sig, så därför bor hon nu i köket på katthemmet med några andra lugna kattdamer. Där trivs hon bra och har därigenom blivit ännu socialare med oss människor. Hon är nyfiken på allt som händer. Hon är gärna med och “hjälper till” när man diskar eller öppnar påsar med kattmat. Hon har ett stort intresse för all mat och har gjort det till sin uppgift att provsmaka allt som läggs i skålarna. Hon tar gärna bitarna med tassen! Diana är också rätt busig och uppskattar när man leker med henne.

Bakgrund: Diana och hennes syster Lilly söker sig till en djurvänlig familj, där de kan få skydd för sig själv och sina ungar. När Lilly och hennes ungar blivit infångade och flyttat till föreningen kommer Diana närmare inpå familjen och håller mer och mer till i familjens uterum. Efter ett par veckors intensivt arbete med att få dem något sånär trygga där, kan de äntligen fångas in.
Mamma Diana kommer till föreningen med sina fyra pojkar, födda vecka 20. Ingen av dem är tama och Diana är rejält trött på sina söner. Familjen som hjälpt de två kattfamiljerna var oroliga att mammorna skulle vara dräktiga igen. Mamma Diana blir kastrerad bara några dagar efter ankomsten till föreningen. Och tur är det! För under kastreringen visar det sig att hon är dräktig igen! Med sex ungar! Inte konstigt att denna stackars mamma varit så trött på sina ungar. Hon har försökt förbereda sig för att ta hand om en ny kull småttingar, samtidigt som hon haft fyra söner att ta hand om. Tänk vad okastrerade honor får utstå – bli dräktiga gång på gång på gång…
Under vecka 33 flyttar Diana till katthemmet. Då är hennes söner stora nog att klara sig själv och Diana kan äntligen pusta ut från ett moderskap hon inte själv valt.