Estrid
2018-05-30
Vecka 22
2018-05-31
Show all

Effie

Oktober 2020

Född: 2017, Fadder: Kristin Börstad

Effie bor i stödhem med flera andra katter.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Effie vill bo: I ett hem där det finns förståelse för hennes försiktiga personlighet. Helst skulle hon vilja flytta tillsammans med syster Estrid och bästisen Galia.

Oktober 2020: Effie är inte riktigt tam ännu. Hon bryr sig inte om oss människor och spenderar sina dagar helst med Estrid och Galia. De tre är väldigt tajta.

Bakgrund: I maj 2018 föder två systrar sina små i ett uthus, hos en familj som inte känner till katterna. En tredje syster, Effie håller också till i närheten, och vi blir kontaktade. Hon kommer högdräktig till föreningen i vecka 22. Vanligtvis kastrerar vi alla dräktiga honor som kommer in. Både för honans skull, och för att det redan finns alldeles för många födda ungar som behöver hjälp, för att man ska kunna låta ännu fler ungar födas. Men i detta fall gör vi ett undantag. Effie är omåttligt förtjust i sina systerbarn, och låter dem snutta på sig. Hon älskar att ligga mitt i högen av ungar. Om hon blivit kastrerad hade hon tvingats bli skild från sin familj, då ungarna annars hade snuttat sönder hennes kastreringsärr. Så i detta fall, eftersom Effie verkar vara en osedvanligt frisk tjej, får hon föda sina ungar. Den 2 juni föder Effie fyra ungar, varav tre stycken är i livet. I vecka 36 blir hon kastrerad.