Artrejo
2016-05-22
Pollux
2016-05-22
Show all

Kim

Född: 2015, Fadder: Susanne och Per-Axel Månsson

Kim bor i katthemmet.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Kim vill bo: I ett lugnt hem med minst en annan lugn och snäll katt där det finns förståelse för hans lite blyga och försiktiga personlighet. Med en egen människa kommer han nog snabbt över de sista spärrarna för att bli helt tam. Kim behöver ha tillgång till utevistelse.

November 2018: Kim är trygg och nöjd med sin tillvaro i katthemmet – så länge det inte händer för mycket nytt, då blir han lätt osäker och nervös. Han har stor integritet och socialiserar bara med de tvåbenta som han tycker att han känner och litar på. Med dem myser han och låter sig gärna klappas. Ibland är det t.o.m. så bra att han börjar spinna. Vid sådana tillfällen känner han sig så trygg att man får lyfta honom. Har man något gott med sig är han väldigt närgången och bra på att ta för sig. (Då hoppar han upp i knä och glömmer all blyghet.) Han är en mycket snäll katt både mot oss människor och mot de andra katterna. Några av våra kattdamer (t.ex. Troglodyt och Tulpan) är väldigt förtjusta i honom och han kelar gärna med dem.

Bakgrund: Kim och tre syskon föddes på en camping utanför Ystad. När Kim kom till katthemmet var han livrädd för oss människor. Under 2017 har han dock utvecklats enormt – från en “skygging” till en trygg och väldigt social och nyfiken katt.