Tindra-Marlene
2019-03-26
Vecka 14
2019-04-01
Show all

Morgan

Född: 2014, Fadder: Sara Helgesson

Morgan bor i katthemmet.

Han är kastrerad och vaccinerad.

Morgan vill bo: Gärna med en annan stabil kattkille från katthemmet.

Maj 2019: Morgan är fortfarande rätt försiktig nu när han är tillbaka på katthemmet. Han är lite nyfiken på några av katterna men håller sig ofta för sig själv.

Innan flytten: Morgan är en stor och stilig kille. Han är en s.k. skeppskatt med en extra tå på varje tass. Han är en social herre, som hela tiden umgås med de andra katterna. Särskilt spännande är det när det kommer nya kattdamer – då blir det ibland för mycket för de nyanlända tjejerna. Han är nyfiken på allt som händer och är med när det vankas mat, lek eller annat. Finns det extra gott godis, kommer han mycket nära och äter t.o.m. ur handen. Han varken biter eller river när han tar godisbitarna utan är väldigt snäll och lugn. De volontärer han tycker han känner och litar på får nu klappa honom. Ibland är han väldigt närgången direkt och förstår han först inte riktigt vad det är som händer och vet inte hur han ska reagera. Efter ett tag slappnar han av helt och börjar njuta. Då får man t.o.m. lyfta honom och han visar mycket tålamod och är lugn och snäll.

Bakgrund: Morgan och hans två syskon föddes ovanpå ett garage, av en hemlös mamma.  Ungarna omhändertogs tillsammans med mamman, som naturligtvis blev kastrerad. Morgans syskon fick egna hem, men Morgan blev kvar i föreningen. Han bodde en längre tid i stödhem innan han kom till katthemmet. I stödhemmet fanns det hundar som Morgan busade med. I slutet av november 2018 flyttar Morgan till eget hem. Han kommer tillbaka i början av april 2019. Tyvärr fungerade det inte alls med de andra katterna i hemmet. I början var Morgan livrädd för dem och när han blev lite säkrare så försökte han attackera dem. Familjen försökte verkligen allt och hade stort tålamod men tyvärr blev situationen ohållbar till slut.