Flavia
2017-11-13
Stig-Helmer
2017-11-13
Show all

Kaktus

Född: juli 2017, Fadder: Inga-Britta Nilsson

Kaktus bor i katthemmet.

Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Han vill bo: Med minst en annan lekfull katt i ett hem, där det finns mycket tid för kel och framför allt bus. Han skulle nog uppskatta utevistelse i en skyddad miljö.

September 2018: Kaktus är nu mycket social med oss volontärer. Han är nyfiken på allt som händer runt omkring honom och följer oss för att kolla vad vi gör. Ibland tycker han om att bli klappad och då är han riktigt mysig. Men framför allt leker han gärna med allt som rör sig. Han är också glad vid mat och godis och bra på att ta för sig! Kaktus verkar trivas med de andra katterna på katthemmet och är en mycket snäll katt när det gäller medicinering och annat tråkigt. Tyvärr är Kaktus oftast lite snorig. Proverna har inte visat någon sjukdom så i ett eget hem med färre katter skulle det nog bli bättre.

Bakgrund: Kaktus mamma söker sig från en bondgård, till ett stall där hon föder sina ungar. När ungarna är ca 14 veckor, i vecka 43, 2017, fångas de in och kommer till föreningen. Kaktus hinner inte bli tam, innan han flyttar till eget hem med pojken Hassel i vecka 47. Tillvaron i hans nya hem blir kortvarig. Den gamla katten i hemmet gillar inte alls de två pojkarna, och det är ingen trivsam tillvaro för dem. De kommer tillbaka till föreningen en vecka senare. I vecka 3, 2018 flyttar Kaktus till katthemmet. I början är han mycket försiktig, men för varje vecka som går blir han modigare och socialare.