Melissa
2019-06-03
Vecka 23
2019-06-04
Show all

Simba

Simba

Född: ca. 2015, Fadder: Pia Malmström

Simba bor i stödhem.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Han vill bo: I ett hem med en annan snäll katt där det finns mycket tålamod för hans försiktighet mot människor. Han har en lång väg kvar och det kommer att ta tid innan han kan litar på oss igen.

Juli 2019: Simba är fortfarande ganska rädd för oss människor. Han behöver lite tid att vänja sig vid snälla människor igen som bara vill honom väl. I stödhemmet har Simba fått en kompis. Raven går ofta in till Simbas rum och pratar lite snällt med honom, något som Simba verkar uppskatta. Han har dessutom börja utforska huset lite. När det är lugnt, går han runt och kollar upp saker.

Bakgrund: Simba har gått hemlös i Tjörnarp under en längre tid, enligt uppgifter i ca. två år. Djurvänliga människor som inte är från byn larmar och vi hjälper till med en fälla. När han äntligen går in i fällan är han i ganska dåligt skick. Den vita pälsen är smutsig och väldigt tovig. Hela kroppen är full med fästingar – 58 stycken plockas och några fler hade redan ramlat av. Simba blir rakad – han har flera blåmärken där pälsen var som hårdast. Vi badar honom och så blir han kastrerad, vaccinerad och idmärkt. Nu hoppas vi att han ska hämta sig och bli frisk. I slutet av vecka 24 flyttar Simba från katthemmet till ett stödhem.