Linda
2016-05-23
Agnes
2016-05-23
Show all

Topas

September 2019

Född: 2014, Fadder: Birgitta Hansson

Topas bor i katthemmet.

Hon är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Topas vill bo: I ett lugnt och tryggt hem med andra katter och gärna med hundar. Hennes familj måste ha tålamod och förståelse för att hon ännu inte är helt tam. Hon skulle uppskatta utevistelse i en skyddad miljö.

Oktober 2019: Topas är en lekfull liten tjej, som är nyfiken på allt som händer i katthemmet. Hon är snäll och social med de andra katterna, men fortfarande lite försiktig med oss människor. Hon håller koll på vad vi gör, men vågar sig inte alltid ända fram. Hon har dock börjat komma lite närmare och ibland är hon extremt kelig och vill bli klappad. Då slappnar hon verkligen av, spinner och njuter av uppmärksamheten! Man får då klappa henne på magen och t.o.m. ta i hennes tassar. Vid dessa tillfällen kan man också borsta henne vilket är bra då hennes tjocka päls verkligen behöver lite extra vård då och då.

Bakgrund: Topas föddes i ett stall av en förvildad mamma. Hon lärde sig aldrig att vi människor kan vara bra att vara vän med. Hon blev infångad och kom till ett av föreningens stödhem. Där blev hon bästa kompis med en av familjens hundar, av liten ras. De brukade brottas med varandra. Familjen jobbade hårt med att få henne tam, men hon vågade sig inte över den sista tröskeln. Ibland satt hon och trampade med sina små tassar, när stödfamiljen pratade med henne. Men hon vågade sig inte upp i knäet. Topas flyttade från stödhem till katthemmet i februari 2017. Där var hon mycket rädd i början och höll sig på behörigt avstånd från oss människor. I slutet av 2017 började hon komma lite närmare. I vecka 46, 2018 får Topas tillbringa några dagar i karantänburen. Hon verkar ha ramlat eftersom hon var extremt vinglig när volontären kom till katthemmet. Vid detta tillfäll blir hon också behandlat för sitt rinniga öga som aldrig vill bli riktigt bra. Under november och december 2018 mår Topas inte riktigt bra,  hon verkar hängig och är inte riktigt sig själv. Hon blir kollad och får bl.a. medicin mot urinvägsinfektion.