Öppet Hus, 18 maj 2019
2019-05-19
Iris BOKAD
2019-05-23
Show all

Zäta

Gos i nya stödhemmet, maj 2019

Född: ca. 2013, Fadder: Helena och Jonas Eriksson

Zäta bor i stödhem.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Zäta vill bo: Troligen som ensam katt i ett lugnt hem med en människa/människor som har gott om tid att prata och gosa med honom.

Juli 2019: Zäta är lite småförsiktig men en supersnäll och gosig kille som pratar mycket, han vågar sig nu ut på hela ovanvåningen i huset. De andra katterna i stödhemmet kommer han inte riktigt överens med, kanske är han bara nyfiken men de blir rädda för honom och han springer efter. Det har blivit lite bråk med gammelkatten i huset.

Maj 2019: Zäta en en tam kille. Tyvärr trivs han dock inte riktigt i stödhemmet då han är rädd för de andra katterna. I slutet av maj flyttar han till ett nytt stödhem, han har bosatt sig under en säng där han äter godis och gosar med människorna, de andra katterna i hemmet har han inte träffat än.

Efter några dagar under sängen i det nya hemmet vågar han sig äntligen fram och upp i sängen för massor med gos!

Bakgrund: När Zätas ägare dör, lämnas han till ett av våra stödhem/TNRM-kolonier. Tyvärr går dock buren sönder och Zäta springer iväg. Efter ett år går han i fällan och kommer äntligen in igen. I vecka 21, 2019 flyttar han från sitt stödhem till ett annat med färre katter. Vi hoppas att han kommer att trivas bättre där.