Smaragds flicka 1, Snow
2020-10-02
Maja
2020-10-04

Född: 2017, Fadder: Malin Ankardal

Albert Einstein bor i stödhem. Då han är ganska skruttig och därmed behöver regelbunden veterinärvård, är han ständig stödkatt i föreningen.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Albert är en glad och kelig kattkille och älskar att bli klappad. I stödhemmet skäms han bort med grillad kyckling vilket är hans favoriträtt. I början var Albert väldigt blyg och föredrog att stanna i “sitt” rum i stödhemmet – de andra katterna var läskiga tyckte han. Nu har han dock blommat ut och rör sig i hela huset och leker och kelar med de andra katterna.

Bakgrund: Albert kommer från Kvesarum, ett ställe med alldeles för många misskötta katter. Han har väldigt dåliga tänder som blir utdragna allihopa i slutet av vecka 40. Han är dessutom ganska så mager. Han flyttar in på katthemmet då och får först bo i karantänburen så vi kan ha koll på honom. I början är han ganska försiktig och lite rädd, han blir dock mer och mer tam med tiden. Efter ett tag får han komma ut till de andra katterna men tillbringar lite tid i karantänen ibland för medicinering. I vecka 8, 2021 flyttar Albert från katthemmet till ett permanent stödhem.