Vecka 37
2020-09-09
Melissas unge
2020-09-10

Lämnat oss den 10 september.

Född: ca. 2012

Alexander bor just nu på veterinärkliniken. Han är ständig stödkatt i föreningen då han är i ganska dåligt skick. Vi hoppas att han kan bli frisk igen.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Alexander är en tam och snäll kille. Han är lite blyg och fräser då ibland, men uppskattar när man klappar honom. Han bor först på katthemmet och verkar bli bättre. I vecka 37 flyttar han till veterinärkliniken, då han verkar gå ner i vikt.

Bakgrund: Alexander har säkert gått hemlös ett tag. Han är smutsig, fruktansvärt mager, har dåliga tänder och öroninflammation och en del sår. Han kommer till oss i slutet av vecka 35 och blir då behandlad, badad och borstad samt kastrerad. Han flyttar till karantänburen på katthemmet och får örondroppar mot inflammationen. Han äter bra och efter några olyckor utanför använder han även lådan. Han har även lätt ökat tryck på ena ögat. Det kan vara trauma från ett slag eller problem med sköldkörteln. Han behöver hämta sig lite nu och framför allt äta upp sig. Han får även diverse sprutor (cortison, vitaminer mm.) och vi hoppas att han kommer att klara sig.