Vecka 16
2022-04-20
Christoffer
2022-04-23

Lämnat oss den 21 april.

Född: ca. 2016

Amelie bor i katthemmet. Pga. hennes bräckliga hälsa (hon har bl.a. problem med andningen) är hon ständig stödkatt i föreningen.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Amelie är en tam och snäll katt. Hon är otroligt kelig och söker kontakt så fort man kommer. Oftast är hon extremt närgången och jamar högt när hon inte får den uppmärksamhet hon tror hon förtjänar. Hon hoppar också gärna upp i ens knä. Hon kommer bra överens med de andra katterna (och kelar även med dem) och är först framme när det är dags för blötmat och godis.

Bakgrund: Amelie kommer från ett ställe med alldeles för många katter. Tyvärr får de inte tillräckligt med mat där och inte rätt mat heller (ris och gröt…). Amelie kommer till föreningen i vecka 6, 2021. Hon är väldigt förkyld och ganska mager. På katthemmet hämtar hon sig rätt snabbt och utvecklas till en trevlig och social kattdam. I vecka 31, 2021 får Amelie en del tänder utdragna. Hon får även regelbunden medicinering för hennes andningsproblem. I slutet av 2021 drabbas hon av ringorm och eftersom hennes immunförsvar är inte som det ska vara så tappar hon en del päls, särskilt i ansiktet. (Ringorm är rätt smittsam, en frisk katt brukar dock inte få mer än en liten kal fläck, oftast i ansiktet.)