Vecka 5
2018-01-29
Esther
2018-02-01

Dessa två försiktiga gossar är födda sommaren 2017.

 

Bakgrund: 

Börje, vackert röd,  dyker  upp hos en djurvänlig tjej, som ger honom mat och försiktigt försöker närma sig honom. Han blir infångad och kommer till föreningen i vecka 37. Han är då i ganska bra skick. Lite mager, men inte angripen av några parasiter. Han är försiktigt blyg, men tam.

Arthur, svart och vit,  finns plötsligt på ett LSS-boende hos en brukare som inte kan ta hand om honom. Hur han hamnat där vet inte personalen, och de kontaktar föreningen. Arthur kommer till föreningen i vecka 37.

De två gossarna kommer till samma stödhem, där de genast blir goda vänner. Börje som är en tryggare pojke än Arthur blir ett fint stöd för sin vän.

Januari 2018: 

Börje är en riktigt busig och mysig kille. Han älskar att busa med sina kompisar. Vilar och myser gör han gärna med Arthur eller stödmatte. När det kommer besökare gömmer sig Börje, men han har blivit så modig, så att han nu vågar komma fram efter en stund.

Arthur är fortfarande en försiktig och försynt kille som behöver extra omsorg och tålamod. Han har nu blivit en riktigt gosig myskille med stödmatte, och vågar också busa med sina kompisar, bland annat Börje. När det kommer gäster till familjen, då syns han inte alls.   Han kommer behöva tid på sig i sitt nya hem.

Både Arthur och Börje trivs tillsammans med den stora och snälla hunden i familjen. När den gosar ner sig under filten, ligger Arthur och Börje ovanpå och myser.

Arthur och Börje vill bo i ett lugnt och stillsamt hem, där det inte händer för mkt oförutsedda saker. De måste bo som innekatter då de är alldeles för osäkra för att ge sig ut på egen tass.