Vecka 2
2018-01-08
Tara
2018-01-10

Adopterad den 9 januari

 

 

December 2017:  Astrid är fortfarande en försiktig och försynt tjej, som nu vågar vara nära stödmatte. Hon busar gärna med kompisen Arthur, som också är en försiktig själ. När det kommer gäster till hemmet, är de två vännerna dock helt försvunna, och det dröjer länge efter det att gästerna gått, innan de vågar sig fram igen.

Bakgrund: En man som tillfälligt hyr ett hus ser plötsligt en dag en hona med två ungar som håller till under husets trappa. De stannar kvar där, och mannen börjar mata den lilla familjen. Honan är tam, men ungarna lägger mannen ner en hel del tid på, för att få dem så pass trygga så han kan fånga in dem och komma med dem till föreningen.  I vecka 27 kommer Astrid, med mamma och bror Albert till ett av föreningens stödhem. Astrid är inte tam. Hon är den blygare och lite försiktigare av de två syskonen, och stödmatte får inte komma nära henne ännu. Astrid är en riktigt “mamma-gris” som följer sin mamma hack i häl. När brorsan är stor nog, flyttar han till eget hem. Astrid får så småningom sällskap av ett syskonpar i ungefär samma ålder, Sigge och Signe.

Trots Astrids lite timida uppsyn  är hon en riktig tuffing gentemot andra katter. Hon umgås hellre med mamma Annie och tant Doris än sin stödmatte. Stödmatte jobbar dock på saken, och kämpar vidare.  I vecka 35 händer det som inte får ske. Astrid som är en riktig “mors-gris” mister sin mamma Annie i en stroke. Lilla Astrid söker tröst hos en annan hona i stödhemmet.