Vecka 22
2018-05-31
Raven
2018-06-01

Adopterad den 1 juni

Maj 2018: Bamse är en riktig spinnmaskin som gärna ligger på stödmatte eller lillhusse och myser.  Han är sällskapssjuk, och när han inte hittar de övriga i familjen, går han och ropar och letar efter dem.

Han har nu fått tillbaka sin leklust och leker gärna med människorna i familjen. Han är snabb som en vessla!

Han tycker väldigt mycket om stödfamiljens hund. Han ligger gärna och gosar med honom. Han verkar uppenbarligen ha bott med hundar tidigare i sitt liv.
Familjens katter är han inte helt förtjust i, ännu. Den som är “tuffast”, tycker han minst om, men han fungerar bättre med honan som är lite vekare.

 

Bakgrund: Bamse söker sig till ett av våra stödhem under sommaren 2017. Han får mat och liggplats, men kan inte tas in eftersom alla stödhem samt katthemmet är fullt. När kylan sätter in på riktigt, i november 2017, tas han till veterinär. Han blir  kastrerad , vaccinerad, öronmärkt och behandlad för öronskabb och mask samt får en tand utdragen. Han är i gott skick då han fått gott om mat, och han är också tam och gosig, så han verkar ha levt nära människor en gång i tiden. Han kommer till ett av föreningens stödhem. Han är väldigt rädd och försiktig i sin nya tillvaro inomhus, men det dröjer inte länge förrän han tar små, små framsteg.