mamma Blues
2018-03-04
Vecka 10
2018-03-08

Bertil och Imelda är kärleksparet på vårt katthem.

Bakgrund:

Bertil föddes som hemlös 2011, på gamla Byggland i Höör. Han var en av de första som gick i föreningens fälla. Innan han flyttade in på katthemmet bodde han i stödhem i flera år och är därför hundvan.

Imelda (född 2015) bodde hos en äldre dam som inte längre kunde ta hand om henne. Hon bodde först i ett av föreningens stödhem, innan hon våren 2016 kom till katthemmet.

Bertil och Imelda vill bo: Gärna med flera andra katter, då båda är mycket sociala med sina fyrfota vänner. De behöver ha tillgång till utevistelse.

Mars 2018:

Bertil är en stor och trygg fadersgestalt för småtjejer och ungdomar. När de träffar på Bertil, ser de ofta upp till honom. I katthemmet är han alltid med där det händer saker, men har för stor integritet för att låta sig klappas. (Bara när han får något riktigt gott att äta går det bra!) Han förstår nog inte riktigt varför han skulle komma ännu närmare oss tvåbenta. Han ber oss om mat och godis och kelar sedan med sina kattkompisar! Bertil är en mycket snäll katt och bråkar aldrig.

Imelda är nyfiken och håller sig framme när det händer saker. Hon tycker om godis och blir nu gärna klappad. Hon njuter då verkligen av närkontakten. Hon är dessutom en ganska busig tjej och är med när ungkatterna leker.
Imelda är väldigt social med andra katter och vänlig mot alla. Hon har lätt för att umgås med alla sorters personligheter.

Även om de har många vänner bland de andra katterna, så tycker Bertil och Imelda bäst om varandra. De två leker och sover gärna tillsammans och ibland glömmer de att de är kastrerade…