Chili
2020-06-23
Tinder
2020-06-25

Vår älskade kille har somnat in.

Tidigt på tisdagmorgonen, den 23 juni 2020, somnar Chili in.

Han vaknade aldrig riktigt från narkosen. Vi ville inte stressa hans system med för mycket uppvak. Han hade fått rikligt med vätska, värme och mat för att vakna men den lilla kroppen orkade inte mer trots att han hade gått upp rejält i vikt och börjat att få tillbaka muskulatur både fram och bak.

Cancerknutorna hade bleknat och var nu bara 1-2 mm över hudytan (mot 4-5 mm innan). Till och med huden på vänster bog hade blivit fin.

Så operation och behandling lyckades men det vara tyvärr för sent för Chili. Hade bara någon reagerat tidigare och inte låtit honom gå omkring och lida, så hade vi kanske kunnat rädda honom. Men vi är i alla fall tacksamma att han inte fick dö i ensamhet och att han fick kärlek och värme den sista tiden.

Vår veterinär var med honom hela tiden och under tiden hon sov, satt det en stork på gaveln av hustaket mot kliniken och vakade över Chili. Tidigt på morgonen kallade den och flög i väg och då var det dags för Chili att somna in.

Vila i frid, finaste Chili! Vi saknar dig redan!

Stort tack till alla som bryr sig och skickar fina meddelanden till oss. Vår kille har berört så många och det är oerhört ledsamt att han inte gick att rädda. Han hade så mycket livsglädje kvar in i det sista. Så sent som i lördags t.ex. hälsade han på de andra katterna i stora kattrummet och lekte lite med en fjäderpinne.

Nedan en text som en av våra mest trogna följare har hittat (i boken “Det finns inga vildkatter”, utgiven av Katthemmet i Vaxholm-Föreningen Djurhjälpen) och så några bilder från hans begravning på eftermiddagen. Han får nu vila nära katthemmet.