Vecka 26
2020-06-22
Farväl, Chili!
2020-06-23

Lämnat oss den 23 juni.

Chili är kastrerad.

Trots allt han genomgått är Chili tam och älskar när man pratar och kelar med honom. Han trampar med tassarna och spinner. När han kommer till oss, är Chili i väldigt dåligt skick. Han är mager, har extremt mycket öronskabb och dessutom ett stort sår vi ena kinden och en jättepolyp i ena örat. Pälsen är extremt tunn på många ställen pga. svält och han är full med fästingar.  Som tur är så äter Chili med bra aptit, så han har inte gett upp helt än. Han tvättar sig dessutom efter han ätit. I vecka 22 får Chili en genomgång hos veterinären. Det upptäcks att han faktiskt inte var kastrerad, testiklarna hade nog krympt av svält. Han blir badad och behandlad mot löss och öronskabb och får sårvård och diverse sprutor. Polyperna från ena örat tas bort. Nu får vi vänta på svar från labbet (biopsi och blodprov). Han är dock pigg och glad när han vaknar från narkosen och kastar sig över maten direkt. I vecka 24 kommer resultatet från biopsin och tyvärr har Chili hudcancer. Han får nu medicin och om vi har tur så går cancern tillbaka. Han är i alla fall rätt pigg och är en glad och positiv katt.

Uppdatering vecka 25, 2020: Chili svarar bra på cancerbehandlingen. Tyvärr har han dock slutat äta vilket kan had med en svullnad i halsen att göra. Sent på söndagskvällen opereras han därför. Han får en slang på sidan av halsen in i matstrupan. Han kan äta och själv om han vill men på så sätt hoppas vi att han kommer igång igen.

Bakgrund: En kvinna, som precis börjat jobba på Munkarps kyrkogård, larmar om katten. Hon tycker väldigt synd om den och kan inte se den lida. Hon lånar en fälla av oss och katten går in direkt. I slutet av vecka 20 kommer Chili till oss och får nu mat och värme i vår nya karantänbur i köket på katthemmet. Först tror vi att Chili är en tjej, sedan ser han ut att vara en kastrerad hane. Testiklarna hade krympt så pass att de först visar sig vid veterinärkontrollen.