Vecka 8
2021-02-22
Oliver
2021-02-28
Show all

Christoffer

Född: ca. 2018, Fadder: Mats och Cia Wesén

Christoffer bor i katthemmet.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Han vill bo: I ett hem med en annan katt (gärna med bästa vännen Amelie) där det finns förståelse för hans lite försiktiga personlighet. I rätt hem kommer Christoffer säkert utvecklas till en riktig gosekatt.

Juni 2021: Christoffer är nu tam och trygg med oss. Han kommer fram till oss för att bli klappad och är då riktigt kelig. Ibland vill han även leka lite. Det syns på honom att han har börjat lita på oss och tycker om vårt sällskap.  Christoffer är en väldigt snäll katt, även när han blir lite rädd, finns det inga tendenser att bita eller riva. Han kommer också bra överens med de andra katterna, särskilt Amelie har stulit hans hjärta. Han älskar att kela med henne och äter gärna samtidigt som hon. Men han är även väldigt social med de flesta andra och är då alltid snäll mot dem.

Bakgrund: Christoffer dyker upp på ett höloft. Han blir matad där, familjen kan dock inte behålla honom då deras hundar inte är snälla mot katter. I början av vecka 9 fångas han in och tas till veterinären för koll. Han blir kastrerad direkt (han var krypt) och lite tandsten tas bort. Efter uppvakning på kliniken flyttar Christoffer till katthemmet där han får hämta sig från narkosen i en av karantänburarna. I början är han väldigt rädd för oss människor och även för de andra katterna. Bland katterna hittar han dock snabbt goda vänner, med oss tar det lite längre tid. Sakta men säkert blir han dock tryggare.