Amelie
2022-04-21
Vecka 17
2022-04-25

Lämnat oss den 23 april.

Född: ca. 2018

Christoffer bor i stödhem med bästa kompisen Henry. Christoffer har diabetes, behöver dock ingen medicin utan det räcker med diabetesmat.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Christoffer vill bo: Tillsammans med bästa kompisen Henry. Dessa två har blivit så tajta med varandra så därför går det inte längre att separera dem. Henry tillhör Kattjouren (och finns då inte på vår hemsida) men vid intresse får ni såklart all viktig information från oss.

April 2022: Christoffer är tam och trygg med oss. Han kommer fram till oss för att bli klappad och är då riktigt kelig. Ännu bättre är det när man lyfter upp honom. Han litar på oss och tycker om vårt sällskap. Christoffer är en väldigt snäll katt, även när han blir lite rädd, finns det inga tendenser att bita eller riva. (Även är Henry är tam och blir gärna klappad, han är dock lite osäker.)

Bakgrund: Christoffer dyker upp på ett höloft. Han blir matad där, familjen kan dock inte behålla honom då deras hundar inte är snälla mot katter. I början av vecka 9 fångas han in och tas till veterinären för koll. Han blir kastrerad direkt (han var krypt) och lite tandsten tas bort. Efter uppvakning på kliniken flyttar Christoffer till katthemmet där han får hämta sig från narkosen i en av karantänburarna. I början är han väldigt rädd för oss människor och även för de andra katterna. Bland katterna hittar han dock snabbt goda vänner, med oss tar det lite längre tid. Sakta men säkert blir han dock tryggare. I augusti 2021 flyttar Christoffer till eget hem. Tyvärr trivs han aldrig riktigt och dessutom upptäcks det att han bl.a. har diabetes. I slutet av vecka 40, 2021 kommer Christoffer tillbaka till föreningen. I vecka 43 blir Christoffer bl.a. röntgad. Det visar sig att han har en förtjockning runt halsen som misstänks vara en tumör (men det var inte det).