Vecka 3
2018-01-16
Elsa
2018-01-18

Adopterad den 17 januari

 

December 2017: Diana är en tam och synnerligen trevlig och gosig katt. Hon uppskattar inte att ha för många andra katter omkring sig (hon vill inte “dela” sina människor med andra katter), så därför bor hon nu i köket på katthemmet men några få katter. Där trivs hon bra och hon har blivit ännu socialare med oss människor. Hon är nyfiken på allt som händer (och är gärna med man diskar eller öppnar påsar med kattmat). Diana är dessutom rätt busig och uppskattar när man leker med henne. Hon är också glad vid mat och godis och har utvecklats från en mager kattmamma till en sund och frisk katt med fin och tjock päls.

Bakgrund: Diana och hennes syster Lilly söker sig till en djurvänlig familj, där de kan få skydd för sig själv och sina ungar. När Lilly och hennes ungar blivit infångade och flyttat till föreningen kommer Diana närmare inpå familjen, och håller mer och mer till i familjens uterum. Efter ett par veckors intensivt arbete med att få dem något sånär trygga där, kan de äntligen fångas in.

Mamma Diana kommer till föreningen med sina fyra pojkar, födda vecka 20. Ingen av dem är tam, och Diana  är rejält trött på sina söner. Familjen som hjälpt de två kattfamiljerna var oroliga att mammorna skulle vara dräktiga igen. Och de hade rätt. Mamma Diana blir kastrerad bara några dagar efter ankomsten till föreningen. Och tur är det! För under kastreringen visar det sig att hon är dräktig igen! Med sex ungar till! Inte konstigt att denna stackars mamma varit trött på sina ungar. Hon har försökt förbereda sig för att ta hand om en ny kull småttingar, samtidigt som hon haft fyra söner att ta hand om. Tänk vad okastrerade honor får utstå – bli dräktiga gång på gång på gång… I vecka 33 flyttar Diana till katthemmet. Då är hennes söner stora nog att klara sig själv, och Diana kan äntligen pusta ut från ett moderskap hon inte själv valt.