Vecka 52
2022-12-27
Gott Nytt År
2023-01-01

Lämnat oss den 29 december.

Född: 28 maj 2020

Solo bor i stödhem med flera andra katter. Pga. hans bräckliga hälsa sedan han föddes har vi bestämt att han ska bli ständig stödkatt i föreningen.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Solo är en mycket charmig kille och väldigt busig. Han umgås gärna med de andra katterna i stödhemmet och busar för fullt med dem. Han älskar att ligga nära stödmatte och gillar när hon har armen runt honom. Solo är rätt liten för sin ålder och drabbas tyvärr hela tiden av olika infektioner. Dessutom har han nu på senaste tiden fått problem med höften.

Bakgrund: En kattmamma med två ungar ska fångas i Ludvigsborg. Hon lyckas dock smita och istället sitter det en liten tjej i fällan, Fiona. Hon kommer till föreningen i vecka 22 och föder två ungar två dagar senare, en kille och en tjej. Den lilla tjejen somnar in två dagar senare. I vecka 50 blir Solo kastrerad och flyttar sedan till ett permanent stödhem med färre katter. Ovanpå alla infektioner verkar han även ha problem med höften och det händer att han ibland inte kan gå ordentligt. Det krävs även en del besök hos veterinären under 2021 med tänderna; tänder och tandrester ska ut. Ett blodprov i augusti 2021 visar tyvärr även tecken på FIP. I mars 2022 får Solo fler tänder utdragna. I april 2022 får Solo åker till veterinären igen för att få några tandrester borttagna.