Filippa
2017-11-13
Kaktus
2017-11-13
Show all

Flavia

Juni 2019

Född: Juli 2017, Fadder: Emilia Hansson

Flavia bor i stödhem.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Flavia vill bo: Med minst en annan katt, i ett hem där det finns förståelse för att hon ännu inte är tam. Hon skulle uppskatta utevistelse i en skyddad miljö. Kanske hade hon trivts som stallkatt.

Juni 2019: Flavia är fortfarande inte tam. Hon har dock blivit lite modigare och springer inte längre iväg så fort man tittar på henne. För det mesta är hon nu nere på golvet när vi är på plats, om än på behörigt avstånd. Ibland vågar hon nu komma så nära att hon tar godis från handen. Flavia är en ganska busig tjej och jagar gärna bollar (och andra katter).  Nu under sommaren är hon ute mycket.

Bakgrund: Fabian, Flavia och Filippa föds på en gård, där bonden inte vill ha varken honor eller kattungar. Däremot tycker han det är en bra idé att låta sin okastrerade hane föröka sig…så det blir ännu fler ungar. Flavia, född vecka 29, 2017, anländer till föreningen i vecka 44. Då är hon inte tam. Efter ett tag i stödhemmet börjar hon bli lite mer nyfiken och vågar åtminstone vara i samma rum som stödmatte. När hon i slutet av vecka 13, 2018 flyttar till katthemmet är hon mycket rädd och skygg. I slutet av vecka 26, 2019 flyttar Flavia från katthemmet till ett stödhem. Där återförenas hon med sina syskon, Filippa och Fridolf.