Vecka 26
2017-06-27
Vecka 27
2017-07-05
Show all

Fördelarna med försiktiga stallkatter är många.

Tre av våra skygga katter har precis fått ett gemensamt hem på en stor, fin  hästgård. Där får de trygga liggplatser, god mat och vatten, samt kontakt med oss människor på sina egna villkor. Precis det liv de vill leva..

Vårt fokus är alltid katternas bästa…att de ska få det hem som är bäst för just dem.

Flera av våra katter har på tydligt visat att de inte vill bo alltför nära inpå oss tvåbenta, samtidigt som de naturligtvis är i behov av oss. Vi tvåbenta har ju också i många fall stor nytta av katterna, så varför inte dra nytta av varandra, med ömsesidig respekt!!

Fördelarna med de lite mer  försiktiga katterna som stallkatter är många:

  • De vill inte bo inne hos oss, och vi slipper därmed ha dåligt samvete om vi av olika anledningar inte vill eller kan ha dem inomhus.
  • De “råkar” inte följa med snälla människor som går förbi, eftersom många av dem inte ens visar sig när det kommer obehöriga i närheten av gården.
  • De riskerar inte heller att följa med fordon som är på besök på gården, och de löper också mindre risk att bli överkörda, eftersom de håller sig undan när vi tvåbenta arbetar.
  • Eftersom alla vuxna katter som vi adopterar ut är kastrerade, har de inga andra intressen som lockar, utan lägger sin energi på att jaga och fånga de möss och råttor som finns på gården.

Om man väljer att ha en grupp med katter, ca 3-4 stycken, har de tillsammans lättare att hålla revir på gården, och mota bort de okastrerade hanar som driver förbi för att inta sitt egna revir. För så är livet på landet: De oönskade, okastrerade katterna är alltför många, och de får ofta slåss om sin plats, och för sin existens.  Så fort en gård står utan katt hittar någon okastrerad katt dit. Har man istället sin egna kastrerade flock, så slipper man de problem det för med sig med okastrerade katter.

Vi har många individer med olika personligheter som vill bo som stallkatter. Allt från de  tama och trevliga Plätten och  Pauli till snälla Henny, försiktiga Nadja och Troglodyt till riktigt skygga Skuggan, Misty och Athena. Ofta är det bra om man sätter ihop en grupp som består av en lite tamare katt, som kan visa vägen för de övriga individerna.

Henny, Carolina, Plätten, Skuggan, Misty, Athena, Pauli, Nadja, Troglodyt

Det krav vi har på dig som funderar på att adoptera stallkatter är att du  har ett utrymme där katterna kan vara instängda minst en månad. Detta för att katterna ska veta var de hör hemma, och i någon mån lära känna dig, innan de får komma ut och bekanta sig på gården. Har man dem inte instängda från början är de snart borta, på väg “hem”, och de vill vi verkligen inte att våra katter ska behöva utsättas för igen, att bli hemlösa.

Funderar du på att ge en eller flera ( våra katter som ska bo i stall vill ha minst en kattvän med sig ) stallkatter ett liv hos dig? Ring då på föreningstelefonen 0739-477408, så diskuterar vi oss fram till den bästa lösningen.