Estrids pojke 1, Bo-Göran, den yngre
2018-09-28
Sveas pojke 2, Sigge
2018-09-30

Telefonen kommer att vara avstängd 3 till 29 oktober.

Att driva en kattförening är enormt krävande för alla oss som är involverade. Varje dag innebär krav. Från folk som hör av sig om katter som behöver tas in, om katter som de själva införskaffat, och som de tycker att vi på något sätt är skyldiga att ta på oss att placera om åt dem, om kattungar, som antingen är hemlösa, och far illa, eller som de själva har producerat, och inte blir av med.

Till detta har vi alla de katter som vi redan har inne. På katthemmet, och i stödhem. De behöver vård, mat, daglig skötsel, och närhet. Det ska plockas lådor i det oändliga, städas, ges mat och vatten. De blir sjuka, och ska ha veterinärvård. En del ska kastreras. De letar alla nya hem. Hem som inte finns till så många individer. Rätt hem till rätt katt.

Vi är få personer som ska sköta allt detta. Att svara i telefon, ligger på en person. En person som ska ta emot alla samtal. Efter sitt ordinarie jobb. De flesta som ringer, är mycket trevliga. En och annan vill adoptera en katt.
Ännu fler vill att vi ska ta in katter. De flesta måste vi säga nej till. Många förstår att vi inte har plats, en del hotar med avlivning, och är allmänt otrevliga, en del tycker att katten då får gå där och svälta ihjäl, en del orkar inte ens kolla om katten är id-märkt, och kanske har en ägare.
I den bästa av världar, hade vi kunnat ta in alla. Men vi är helt vanliga människor, med jobb som ska skötas, ett liv som ska levas, en familj, egna djur.

Utöver detta, tar vi hand om hemlösa katter. Utan ersättning, på den fritid vi har, som för övrigt är lika knapp som för alla andra arbetande människor.
Vi ska också skrapa ihop pengar, så att vi kan driva föreningen vidare.

Nu måste vi ta en paus. För att komma ifatt med våra egna liv, och med de katter vi har inne. Telefonen kommer att vara avstängd 3-29 oktober, samma period som kliniken är stängd för semester. Både för samtal och sms.