Att adoptera katt av oss..

  1. Läs noga igenom infon under ”Tänk efter före”
  2. Titta sen under “Våra katter” för att få en uppfattning om vilka katter som söker hem just för tillfället.
  3. Fyll i frågeformuläret där du berättar lite hur din livssituation ser ut (ex. hur du bor, din ev. familj, om du har fler djur, vilken typ av individ du är ute efter, osv.) samt uppger ditt namn och telefonnummer. Vi återkommer därefter så fort vi har möjlighet antingen via mail eller telefon. Här diskuterar vi tillsammans igenom vilket hem du har att erbjuda. Ibland vet vi direkt vilken / vilka av vår katter som eventuellt skulle passa hos dig. Ibland kan vi behöva några dagar för att tänka igenom och komma med passande förslag, eftersom vi har katter boende både på katthemmet och i flera olika stödhem. Ibland har vi ingen katt som vi anser passa dig just för tillfället, och då får vi be dig återkomma.
  4. När vi tror oss veta vilken av våra katter som skulle passa dig så bokar vi in ett möte, så att ni får träffas.
  5. Om allt då känns bra, vill vi att du går hem och funderar ytterligare en vända. Sen är du välkommen att höra av dig för att boka tid för adoption. Detta för att du ska hinna planera in tid för flytt, till en dag när du har gott om tid att ägna åt din nya familjemedlem. Önskvärt är att du har möjlighet att vara hemma med katten de första dagarna.

Vi har alltid kattens bästa i fokus, och därför lägger vi ner mycket tid på att det ska bli rätt hem för varje individ.  När de flyttar härifrån är vår förhoppning att det ska bli till deras för-alltid-hem, och därför har vi ingen brådska med att släppa iväg våra katter.

Vi utlovar aldrig en adoption förrän vi träffats i det verkliga livet. Vi tar oss friheten att neka till  adoption, om det är något som inte känns helt rätt vid mötet. Det är viktigt att kemin stämmer mellan alla inblandade, både två- och fyrbenta.

Vilken katt du än väljer, vill vi att du ska vara medveten om att katten behöver tid: Tid att vänja sig vid sin nya miljö, tid att förstå och acceptera dig som dess matte/husse. Alla katter är olika och det är helt omöjligt att veta hur de kommer att reagera i din hemmiljö. Om du först träffat katten i sin invanda miljö kan den visa en helt annan sida när den kommer hem till dig. Detta är ju inget konstigt (det är bara att använda sin empatiska förmåga och sätta sig in i kattens situation) men det är viktigt att du är beredd på detta.

Det är en alldeles underbart, unik varelse som flyttar hem till dig, och som så småningom släpper dig in på livet!

Välkommen att höra av dig med funderingar eller frågor!