Loka
2020-12-01
Teddy
2020-12-03

Lämnat oss den 2 december.

Född: ca. 2010

Frans bor i permanent stödhem. Han är ständig stödkatt i föreningen då han inte varit helt frisk på sistone och då vill inte riskera att adoptera ut honom. Istället bor han kvar hos oss för att säkerställa han får den veterinärvård han behöver.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Juni 2020: Frans är inte tam ännu. Han har dock slappnat av lite nu och fräser inte längre (inte ens på dammsugaren). Man ser det också i hans blick att han inte är lika misstänksam och rädd som i början. Han gillar när man sätter sig i närheten och pratar lite lugnt med honom. Då tycker han också om att få godis och kan tänka sig att leka lite. Oftast kommer han nu fram när det är dags för mat och godis och då glömmer han sin rädsla för en liten stund. Vid sådana tillfällen kan man också borsta eller klappa honom lite. Allt oftare tycker han nu om att bli klappad utan mat eller godis.

Bakgrund: Frans fångas in i Klippan, i ett område där kommunjägaren skulle skjuta katter. Frans kommer till föreningen i vecka 8 (tillsammans med Tudor) och blir kastrerad direkt. I början av vecka 10 flyttar Frans från sitt stödhem till katthemmet. I vecka 14 får Frans sina tänder utdragna. De var väldigt dåliga, så nu har han bara fyra stycken kvar. I början av vecka 18 får han ytterligare tandvård. I vecka 51 blir han av med de sista tänderna och får dessutom pälsvård. Under 2020 får han ytterligare behandlingar i munnen. I slutet av vecka 26, 2020 flyttar Frans från katthemmet till ett permanent stödhem.