7 ungar ,ca 4 månader, behöver hjälp omgående!
2016-12-09
Rasmus
2016-12-13

Att adoptera en katt från oss är inte något man gör spontant. Det måste finnas tid för eftertanke, före…

Vi vill alltid först ha en personlig kontakt, antingen via telefon, på ett Öppet Hus, eller på en inbokad träff.

Då pratar vi igenom vilken typ av hem du kan erbjuda, och vilka katter som skulle kunna trivas hos just dig. Läs mer här: https://fhhk.se/fragor-svar/att-kopa-katt-av-oss/

Sen ser vi till att du och den aktuella katten får träffas. Ibland är det flera katter som skulle kunna passa in i ditt liv, och då får du kanske möjlighet att träffa fler än en.

Våra katter bor på flera olika ställen, så det är omöjligt att träffa alla. Det är inte heller meningen. Vi är ingen “djuraffär” där man kan välja och vraka bland djuren. Varje katt är en unik individ. Många har traumatiska  upplevelser i bagaget, och katternas behov går före allt.

När ni träffats första gången, får du åka hem och “sova på saken”. Känns det lika rätt när du funderat, och vi  tycker att du kan ge det som just den katten behöver, så bestämmer vi tid för adoption.

Vi vill att adoptionen sker när det är mest lämpligt. Kanske när du har möjlighet att vara hemma lite mer från jobbet, eller när det är en lugn period i ditt hem. Detta för att starten i ert framtida liv tillsammans,ska bli så bra, som det bara är möjligt.

När du hämtar din katt skriver du på ett kontrakt, som för oss är en garanti för att du tar din nya familjemedlem på allvar.

Vi förbehåller oss alltid rätten  neka till adoption då vi inte anser det vara ett bra alternativ för just den katten!

Funderar du på att införliva en ny medlem i din familj? Ring  0739-477408 så pratar vi igenom det tillsammans. Vi har inte alltid möjlighet att svara, men om du lämnar ett sms, så ringer vi upp så fort vi kan.