Vecka 15
2022-04-11
Billie
2022-04-19

Lämnat oss den 17 april.

Född: 2017

Gustaf bor i katthemmet (och pendlar mellan köket och stora rummet). Han är ständig stödkatt i föreningen pga. en del olika hälsoproblem.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Gustaf är en underbar kille. Han är tam och väldigt social med oss människor och tycker om att vara nära en och ligga i knä. Han är även mycket matglad och det är nästan omöjligt att öppna en påse blötmat utan att han hör det. I början var han lite ledsen efter ha blivit övergiven men han verkar nu trivas på katthemmet. Pälsen börjar också komma tillbaka nu och det sker väldigt sällan olyckor vad gäller toalettbesök. Det känns som om han mest gör det när han är stressad eller missnöjd med något t.ex. när han inte kommer överens med en annan katt. Han får ibland fortfarande lite öppna sår runt halsen (som kliar) men långt ifrån så mycket som tidigare.

Bakgrund: Gustaf kommer till föreningen och katthemmet i vecka 8, 2021. Han har ett stort skavsår runt hela halsen och är lite mager. Annars verkar han dock pigg och frisk. I mars 2021 flyttar Gustaf till eget hem, tillsammans med kompisen Maximilian. Tyvärr är Gustaf inte riktigt glad i det nya hemmet och kissar ibland på fel ställen. Dessutom får han ringorm över hela kroppen som matte inte vet hur hon ska hantera detta samt kissandet. Han lämnas därför tillbaka till katthemmet i vecka 26, 2021. Han ser då riktigt sorglig ut. Med rätt vård och mycket kärlek från volontärerna börjar han dock snart må lite bättre. Under december 2021 blir Gustaf behandlad för klamydia vilket hade orsakat ögonbesvären. Han får fortsatt ögondroppar samt immunstimulerande medel.