Jade
2019-07-17
Althea
2019-07-17
Show all

Helia

Född: 2017, Fadder: Lottie Trägårdh 

Helia bor i katthemmet.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Hon vill bo: Med minst en annan katt, i ett hem där det finns förståelse för hennes skygga personlighet. Kanske hade ett liv som stallkatt passat Helia, med gott om mat och varma sovplatser dock utan för mycket närkontakt med oss människor.

Maj 2020: Helia är inte tam ännu så länge. Hon har börjat slappna av när vi är plats och kan nu tänka sig att komma ner för att äta och leka lite. Hon är med när det är dags för godis och oftast kommer hon då väldigt nära nu. Är man inte tillräckligt snabbt med utdelningen enligt henne då hämtar hon godiset själv, men tassar och klor. Ibland kan man då också klappa henne lite. Det är dock inte något hon riktigt tycker om än.

Bakgrund: Helia kommer från Västantorp. Hon anländer till ett av föreningens stödhem i vecka 29, tillsammans med sina två ungar Charlene och Fenja och en annan ung tjej, Althea (kanske en dotter från förra året). I början av vecka 30 blir en tredje unge (Jade) infångad. Ingen av dem är tam. I mitten av vecka 32, 2019 flyttar Helia till katthemmet. Hon trivdes inte riktigt i stödhemmet och ville gärna gå ut.