Nytt i voljären
2019-02-25
Sonny
2019-02-27
Show all

Juni-Jan

Född: 2018, Fadder: Lottie Trägårdh 

Juni-Jan bor i katthemmet.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Juni-Jan vill bo: I ett lugnt hem med andra snälla katter där det finns förståelse för hans lite försiktiga personlighet. Han är tam nu, kan dock vara lite blyg när det blir förändringar.

December 2019: Juni-Jan är nu på väg att bli riktigt tam. Under de senaste veckorna har han utvecklats enormt. Han är nu framme när vi är på plats och väntar framför glasdörren för att få mat, godis och umgås med oss. Sätter man sig golvet så kommer han för att kolla om det finns något gott eller så vill han bara vara nära. Har man hans favoritgodis då klättrar han t.o.m. upp i ens knä för att komma åt godsakerna. Han tycker om att bli klappad och man får t.o.m. lyfta honom lite. Juni-Jan är otroligt snäll – vill han inte mer kel och gos, då går han bara bort en bit, han varken river eller biter. Han gillar också när man leker med honom. Så det känns verkligen som om han börjat uppskatta vårt sällskap. Juni-Jan är rätt social med de andra katterna och kommer bra överens med de flesta.

Bakgrund: Juni-Jan dyker upp i en trädgård i Sätofta. Han är väldigt hungrig och tyvärr väldigt rädd för upphittarens hundar. Så han får komma till föreningen i vecka 9. I början av vecka 13 blir han kastrerad. Vi misstänker att Juni-Jan är son till Paula. När vi fångande in henne och hennes barn, försvann den tredje ungen – en svartvit. En lång tid är Juni-Jan väldigt rädd för oss människor och flyr i panik så fort han ser oss. Sakta men säkert blir han dock lite tryggare.