Artrejo
2016-05-22
Pollux
2016-05-22
Show all

Kim

Född: 2015, Fadder: Susanne och Per-Axel Månsson

Kim bor i katthemmet.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Kim vill bo: I ett lugnt hem med minst en annan lugn och snäll katt där det finns förståelse att han behöver lite tid för att känna sig helt trygg i en ny miljö med nya människor. Kim behöver ha tillgång till utevistelse.

Juni 2019: Kim är trygg och nöjd med sin tillvaro i katthemmet – så länge det inte händer för mycket nytt, då blir han lätt osäker och nervös. Han har stor integritet och socialiserar bara med de tvåbenta som han tycker att han känner och litar på. Med dem myser han och låter sig gärna klappas och vill vara nära. Rätt ofta slappnar han av helt och spinner och rullar över på rygg så man får klappa hans mage. Vid sådana tillfällen känner han sig så trygg att man får lyfta honom eller bara hålla honom väldig nära. Har man något gott med sig är han väldigt närgången och bra på att ta för sig. (Då hoppar han upp i knä och glömmer all blyghet.) Han är en mycket snäll katt både mot oss människor (han varken biter eller river) och mot de andra katterna. Några av våra kattdamer (t.ex. Troglodyt) är väldigt förtjusta i honom och han kelar gärna med dem. T.o.m. vår lilla Wilma som är lite reserverad mot de flesta andra, verkar ha fallit för Kims charm. Hans bästa vän var dock Sixten och Kim blev väldigt ledsen när Sixten gick bort i februari.

Bakgrund: Kim och tre syskon föddes på en camping utanför Ystad. När Kim kom till katthemmet var han livrädd för oss människor. Under 2017 har han dock utvecklats enormt – från en “skygging” till en trygg och väldigt social och nyfiken katt. I februari 2019 får Kim några tänder utdragna.