Pär-Henrik
2021-04-27
Vecka 18
2021-05-04

Född: hösten 2020, Fadder: Emilia Wolter

Loa-Vera bor i stödhem. Hon är ständig stödkatt pga. sitt dåliga immunförsvar vilket innebär att hon ofta behöver veterinärvård och extra tillsyn.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Loa-Vera är inte tam men har i alla fall blivit ganska mycket tryggare med oss människor, så hon vågar nu vara framme när vi är på plats och kommer oftast rätt nära när det bjuds på något gott. Hon trivs väldigt på katthemmet med de andra katterna och är ganska busig.

Bakgrund: Loa-Vera och hennes bror Pär-Henrik kommer från närheten av Ljungbyhed. Båda har massor med löss och är inte riktigt friska. De skulle egentligen kastrerats direkt men veterinären bedömer att de får bli lite starkare först. De flyttar till ett stödhem i vecka 17, 2021. Två veckor senare blir Loa-Vera kastrerad. I vecka 40, 2021 flyttar Loa-Vera till katthemmet. Under våren 2022 drabbas Loa-Vera av olika infektioner och även ringorm. Pga. det nedsatta immunförsvaret blir ringormen mycket värre än vad som är vanlig så hon tappar väldigt mycket päls, bl.a. i ansiktet. Under sommaren 2022 börjar pälsen växa ut igen. I vecka 20, 2023 flyttar Loa-Vera från katthemmet till ett stödhem.