Vecka 23
2018-06-07
Vecka 24
2018-06-14

Född: ca. 2016, Fadder: Kerstin Byrup

Salvia bor i katthemmet.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Salvia vill bo: I ett hem med andra katter där det finns förståelse för hennes blyga personlighet. Salvia skulle uppskatta tillgång till utevistelse.

Maj 2023: Salvia trivs med livet på katthemmet. Hon är inte tam och har ännu så länge inte visat för många tecken att hon vill ha riktig närkontakt med oss människor. Hon är dock alltid i närheten och kollar vad vi gör. Salvia är mycket social med de andra katterna och kelar och busar gärna med dem. Vid sådana tillfällen har det hänt att hon låtit sig klappas lite av en volontär. Det känns då som om hon tycker om det – i alla fall så länge hon tror att det är en annan katt som kelar med henne. Upptäcker hon att det är en människohand, så springer hon bort en bit. Ibland är Salvia riktigt busig och tycker det är extremt roligt att jaga bollar eller leka med snören. Det är också då hon kan tänka sig komma lite närmare oss. Annars är Salvia är en ganska bekväm kattdam som gillar mat vilket också syns på hennes rätt så runda form – i alla fall under vintermånaderna när hon är inne.

Bakgrund: Salvia dyker upp i en av våra TNRM-kolonier med sina tre barn. Hon blir infångad i vecka 24, 2018 och kommer till ett av föreningens stödhem. I slutet av vecka 34, 2018 flyttar hon från sitt stödhem till katthemmet. I vecka 24, 2022 får Salva en del tänder utdragna. Några av dem var rätt ruttna. Två veckor senare är hon på återbesök och där tas det bort ganska många kvarblivna tandrester.