Bonnie
2021-12-21
Vecka 52 – Gott Nytt År
2021-12-29

Adopterad den 22 december.

Född: ca. 2019

Valkyria bor i stödhem.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Hon vill bo: I ett hem med kattvana människor och gärna som ensamkatt då det verkar stressa henne att ha andra katter omkring sig. Hon skulle uppskatta tillgång till utevistelse.

November 2021: Valkyria är tam och väldigt kelig och sällskaplig. Hon pratar mycket och vill gärna att vi är nära henne. Hon behöver dock ett hem med kattvana människor (och utan småbarn) som kan tyda på vilket humör hon är. När hon vill vara ifred, då visar hon det rätt tydligt med tassar och klor. Hon har dock lugnat sig betydligt och är nu riktigt trevlig och följer oss hela tiden. På katthemmet gillar hon inte de andra katter än så länge – om någon kommer för nära så fräser hon och försvarar sitt “revir”. Hon vill inte dela oss människor med andra katter och vill ha all uppmärksamhet för sig själv.

Bakgrund: Valkyria dyker upp i en trädgård i centrala Höör med sina tre ungar. De går in i fällan direkt och kommer till föreningen i vecka 22, 2021. I vecka 27, 2021 blir Valkyria kastrerad. Egentligen skulle vi vänta några vecka tills hennes ungar är 12 veckor gamla men då hon plötsligt mår dålig misstänks det att det är något med livmodern. Vid kastreringen är dock allt ok så möjligtvis orsakade en sprucken trumhinna hennes besvär. I vecka 40, 2021 flyttar Valkyria till katthemmet. Till en början är hon inte imponerad av stället och fräser så fort en annan katt kommer för nära henne. I vecka 46, 2021 flyttar Valkyria till ett stödhem.