Leia
2018-01-12
Vecka 3
2018-01-16

Adopterad den 12 januari

 

Januari 2018: Av alla vilda kattungar i föreningen, är Maskros en av de vildaste. Hon är totalt orädd för alla faror och alla människor. På två sekunder klättrar hon uppför stödmattes ben, och sitter på hennes axel. Där hänger hon med när matte rensar kattlådor, eller pysslar med annat.

Bakgrund: Plötsligt dyker tre ungar, födda ca v.31 upp i närheten av en arbetsplats. De har inte synts till tidigare, men bara finns där. Någon mamma syns inte till, men människor runtomkring vet att det finns flera äldre honor där som varje år tvingas föda ungar…Kanske är det en gammal hona som inte orkat längre, kanske har hon förolyckats på annat sätt, men mkt tyder på att ungarna legat hos sin döda mamma, då de själva är alldeles invaderade av fluglarver och i mkt dåligt skick.

Ungarna anländer till föreningen i slutet av augusti. Det tar tre personer åtskilliga timmar i anspråk av badande, och plockande för att befria de små från larverna som håller på att äta upp dem inifrån. Larverna har tagit sin in i alla kroppsöppningar, inte minst i tarmarna. Pojken är värst drabbad, och somnar in ett dygn senare. Hans inre är antagligen totalt söndertrasat.

Maskros är redan från början en mycket påhittig och försigkommen flicka. Hon busar och leker med mycket energi och det dröjer inte länge förrän hon försöker tränga sig ut genom dörrar…totalt orädd.