Raven
2018-06-01
Klara
2018-06-03

Född: juni 2018, Fadder: Monica Dahlman

Medea bor i stödhem med flera andra katter. Pga. hennes besvär (ögon, tänder) och hennes blyga personlighet är en adoption mer eller mindre omöjlig. Därför kommer hon att stanna inom föreningen som ständig stödkatt.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Medea är en väldigt skygg tjej. Människor duger till att ta fram mat och göra rent toaletten, mer vill hon inte umgås oss. Hon trivs dock bra i sitt stödhem och umgås gärna med de andra katterna där. Hennes favoritplats är uppe på en garderob. Där känner hon sig tryggast när hon vill sova.

Bakgrund: En kattmamma (Paula) och hennes ungar (Malva och Medea) håller till vid Kulturhuset Anders i Höör under en längre tid. I vecka 42 kan de äntligen fångas in och de kommer till föreningen. Medea är då inte tam. I början av april blir Medea kastrerad och samtidigt opererat på ena ögat. Hon hade ett inåtrullat ögonlock. Hon slipper att ha ont nu, dock tyvärr har det bildats ärr på ögat. I vecka 22, 2020 flyttar Medea till ett annat stödhem tillsammans med syster Malva. Samtidigt blir hon ständig stödkatt. I vecka 4, 2021 får Medea alla sina tänder utdragna och två veckor senare blir de sista rotresterna borttagna.