Rudolf
2022-06-04
Vecka 23
2022-06-08

Lämnat oss den 8 juni.

Född: maj 2014

Nadja bor i köket på katthemmet tillsammans med sin bästa kompis Nikolai. Pga. en del hälsoproblem är Nadja ständig stödkatt vilket betyder att föreningen tar ansvar för hennes veterinärvård livet ut.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Nadja är ganska försiktig med oss tvåbenta (och de flesta katterna) och vill absolut inte bli klappad. Hon är dock mycket nyfiken på allt vi gör och kan tänka sig att komma mycket nära när det bjuds på godis (och blötmat). Då luktar hon på den utsträckta handen eller hämtar godiset med tassen. Hon trivs i köket där hon inte behöver vara i närheten av för många andra katter. Killen Nikolai har lyckats charma Nadja. I början tyckte hon att han var lite för närgången men nu har han blivit Nadjas trygghet.

Bakgrund: Nadja bodde en längre tid i stödhem innan hon i februari 2017 flyttar till katthemmet. I stödhemmet hade hon precis innan flytten, vid något tillfälle, låtit sig klappas av husse i familjen. I slutet av 2019 flyttar Nadja från stora kattrummet till köket. Hon trivdes inte alls med de andra katterna och var t.o.m. ganska rädd för en del av dem. Samtidigt var en del andra katter rädd för henne. När hon kommer ut i köket blir hon genast mer avslappnad. Tyvärr drabbas hon av vad vi tror är hjärnblödningar i början av 2020. Hon hämtar sig igen men får dock bli ständig stödkatt. I september 2021 flyttar Nadja till eget hem tillsammans med Nikolai. Hon förblir ständig stödkatt då hon inte är helt frisk, men vi är ändå väldigt glada över att Nadja har fått chansen att komma till ett riktigt hem. Efter fem månader kommer dock båda två tillbaka till katthemmet, i vecka 8, 2022. Deras matte skulle ta in en hund som inte kommer överens med katter och trots att Nadja och Nikolai varit där först, så är det de som får gå. Vi hoppas nu att Nadja kommer att klara denna flytt då hon är väldigt känslig för sådana förändringar. Som väntat blir hon lite dålig men med rätt medicin klarar hon sig bra.