Linda
2016-05-23
Alice
2016-05-23

Född: maj 2014, Fadder: Gunilla Eriksson

Nadja bor i eget hem tillsammans med sin bästa kompis Nikolai. Pga. en del hälsoproblem är Nadja ständig stödkatt vilket betyder att föreningen tar ansvar för hennes veterinärvård livet ut.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Nadja är ganska försiktig med oss tvåbenta (och de flesta katterna) och vill absolut inte bli klappad. Hon är dock mycket nyfiken på allt vi gör och kan tänka sig att komma mycket nära när det bjuds på godis (och blötmat). Då luktar hon på den utsträckta handen eller hämtar godiset med tassen. Hon trivs i köket där hon inte behöver vara i närheten av för många andra katter. Hon verkar kommer bra överens med Tudor som också bor i köket. Nikolai, den andra katten i köket, har lyckats charma Nadja. Ibland tycker hon att han är lite för närgången men i grunden är hon ganska kär i den söte killen.

Bakgrund: Nadja bodde en längre tid i stödhem innan hon i februari 2017 flyttar till katthemmet. I stödhemmet hade hon precis innan flytten, vid något tillfälle, låtit sig klappas av husse i familjen. I slutet av 2019 flyttar Nadja från stora kattrummet till köket. Hon trivdes inte alls med de andra katterna och var t.o.m. ganska rädd för en del av dem. Samtidigt var en del andra katter rädd för henne. När hon kommer ut i köket blir hon genast mer avslappnad. Tyvärr drabbas hon av vad vi tror är hjärnblödningar i början av 2020. Hon hämtar sig igen men får dock bli ständig stödkatt.