Vecka 1 – Gott Nytt År!
2019-01-01
Nero
2019-01-07

Att adoptera katt från oss kostar från årsskiftet 1300 kronor. Kattungar som ej är kastrerade kommer vi ta ut en avgift om 1000 kronor.

Eftersom vi lika mycket jobbar med att höja kattens status långsiktigt, som att rädda de som behöver oss just nu, så har vi en del förbehåll kring adoptioner. Vi godkänner t.ex. väldigt sällan ensamkatt då vår erfarenhet säger att de allra flesta katter vill ha en kattkompis. Våra katter kommer också ofta från koloniliknande förhållanden där vi försöker hålla dom ihop med sin eventuella bästis vid adoption. Vi är också restriktiva kring adoption av utekatt. Tätort och vad vi bedömer som farliga vägar, gör att vi ibland säger nej. Fakta talar sitt tydliga språk kring detta då trafiken är den i särklass största kattdödaren, tätt följt av elaka människor och andra faror som är förknippade med utevistelse.

Kattens bästa är alltid i fokus och vi har inte på något sätt bråttom att få ut katterna. Med all den tid och kärlek varje katt får av oss, tillsammans med de stora omkostnader för vård som många hemlösa katter kräver, gör att vi inte vill slarva heller med det sista steget. Varje katt ska få precis det för-alltid-hem som just den katten förtjänar.

Vi hoppas de flesta tycker att detta låter rätt logiskt och delar våra värderingar. Man är alldeles oavsett alltid välkommen ner till oss på våra Öppet Hus eller maila oavsett ämne man vill prata om kring katter.