Balder
2017-08-23
TACK till alla er som besökt oss idag på öppet hus!
2017-08-25
Show all

Oönskade kattungar finns det i 100 000-tal

De flesta går ohyggliga öden till mötes…

Blir de inte dränkta,dumpade eller avyttrade på annat sätt ( uppfinningsrikedomen när det gäller att bli av med kattungar är enorm) av de tvåbenta som borde sörjt för deras uppväxt, så blir de så småningom ofta överkörda, uppätna eller skadade av andra djur.  Eller så svälter de helt enkelt ihjäl. Antingen för att deras mamma inte förmår ge dem den näring de behöver eftersom hon själv inte får någon mat. Eller så svälter de ihjäl den dagen de behöver få i sig annan näring än mammas mjölk.

I bästa fall har de sin mamma hos sig. Men även med en mamma som gör så gott hon kan, så överlever de inte, om inte mamma katt blir matad, så hon har kraft och näring att föra över till sina små. I många fall blir mamma och ungar åtskilda, vilket är ett oerhört trauma för alla parter. De människor som inte förstår det, måste ha totala avsaknad av empati.

Katter har så klart lika starka moderskänslor som vi tvåbenta, även om hon inte har fått göra valet att bli mamma. I de allra flesta fall gör de stackars kattmammorna allt de kan för sina små. Just nu har vi  två ungar i föreningen, Sigge och Signe, som miste sin mamma när hon, med ett skadat ben, varje dag tvingades korsa en starkt trafikerad väg, i sin kamp för sin lilla familj.

Vårt nyaste tillskott i föreningen är tre små, som efter åtskilliga timmars arbete av volontärer, blivit av med de fluglarver som invaderat deras små kroppar, och snart hade tagit död på dem. Vår Honey, var för övrigt i samma skick när hon blev räddad för tre år sedan..

Titta och begrunda, och hjälp oss att sprida vårt budskap.

‘KASTRERA din katt!