Vecka 13
2020-03-24
Vecka 14
2020-03-30

Vi vill dela med oss av livsödet om han som var vår Peppe och som nu var sin familjs Assar.

Detta är både oerhört sorgligt samtidigt som det för Assar ändå blev väldigt fint.
Många av de katter som vi får in har tyvärr dåligt immunförsvar och ibland underliggande sjukdomar som vi inte ser direkt och då kan det mitt i det vackra av att fått en ny familj bli väldigt sorgligt.

Assar kom till oss och var mager/snuvig och hade nog inte haft det lätt. Vartefter tiden gick så gick han upp i vikt och verkade må ganska bra, i detta skedet kom det ett underbart par och hälsade på honom som sedan bestämde sig för att adoptera honom.

En tid efter Assars flytt så började det krångla allt mer med både snuva och förstorat hjärta.
Assars familj gjorde allt de kunde i fem månader med veterinärers hjälp, men tillslut fanns det inget mer att göra och Assar fick tyvärr somna in.

Vi i föreningen är ändå oerhört glada för all den kärlek och trygghet Assar fick uppleva dessa fem månader hos sin matte och husse – det är värt mycket för en själ som varit övergiven.

Nedan husse och mattes egna text samt bilder:

“Nu är det två veckor sedan vår älskade Assar fick somna in. Vi tänkte mest skicka några bilder som vi har kvar som minne. Vi fick 5 fantastiska månader med världens, och då menar vi verkligen världens snällaste katt. Han och jag bildade ett starkt band och han följde mig som en skugga vart jag än gick. Han satt på badkarskanten när jag duschade och sov på min arm varje natt. Han tvättade och tröstade vår andra katt som skadade sig och han var snäll mot alla. I början var han rädd för minsta ljud och vågade inte komma nära främlingar, men med tiden var han först fram till dörren när folk kom på besök.
Vi kommer aldrig få en Assar igen och jag är mest förtvivlad över det öde han fick. En underbar katt som fick utstå så mycket lidande, men som ändå var så mjuk och god mot allt och alla. Precis innan han somnade in berättade vi för honom hur älskad han var och hur orättvist livet hade varit mot honom och då blinkade han långsamt tillbaka, precis som om han sa att allt var okej.

Ta hand om kisarna på katthemmet och ge dem en extra klapp från oss och Assar.”