Sebastian
2022-04-27
Charlene
2022-05-02

Adopterad den 27 april.

Född: juli 2020

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Han vill bo: I ett hem med minst en annan katt (t.ex. med Rudolf eller Hjalmar från katthemmet), där det finns förståelse för hans lite blyga personlighet. Har man bara lite tålamod med honom, så kommer man att få en riktigt mysig och gosig kille.

April 2022: Vackra Grådask är nu på väg att bli tam. Han blir tryggare och tryggare med oss människor och gör några små framsteg hela tiden. Oftast vågar han nu komma mycket nära. Han är rätt nyfiken på oss och kollar hela tiden vad man gör. Tar man det riktigt lugnt, blir han gärna klappad och njuter då för fullt. Han börjar spinna högt och visar magen. Vid sådana moment verkar han lita fullständigt på en för då får man klappa honom på magen och hålla hans tassar. Blir han rädd eller osäker, då backar han så han är otroligt snäll och har inga tendenser att bita eller riva. Ett annat tecken på att han känner sig rätt trygg nu på katthemmet är att han börjat busa och leka, särskilt spännande är leksaksmössen. Grådask är älskar sina kattvänner och är mycket social med dem.

Bakgrund: Grådask och hans syster Skorpan kommer från Vollsjö. De anländer till föreningen i oktober 2020. I vecka 2, 2021 blir Grådask kastrerad. I vecka 21, 2021 flyttar Grådask till katthemmet. Där är han till en början mycket skygg och springer nästan i panik så fort han får syn på oss människor. (I stödhemmet hade han börjat komma fram lite och stödmatte kunde klappa honom lite när han åt blötmat.) Under hösten/vintern 2021/2022 blir han dock mer och mer tillgänglig och börjar tycka om oss människor.