Vecka 24
2022-06-15
Vecka 25
2022-06-21

Lämnat oss den 16 juni.

Född: 2018

Rosie bor i stödhem. Hon har drabbats av en del infektioner på sistone och kommer att behöva regelbunden veterinärvård livet ut. Vi bestämmer därför att hon ska stanna hos oss.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Rosie var inte alls tam när hon kom till föreningen och sedan till katthemmet. Med tiden blev hon dock mer och mer nyfiken och höll sig i närheten när vi volontärer var på plats. Ibland fick man då klappa henne lite försiktigt och med tiden blev det bättre och bättre. Till slut var hon riktigt närgången och ville bli klappad hela tiden och ligga i knä. Hon trivs även mycket bra i sitt stödhem och sover nära matte i soffan eller i sängen. Rosie älskar mat och godis och äter det mesta man erbjuder henne (så länge hon får lite variation) – vilket underlättar hennes medicinering enormt. Rosie är även mycket social med de andra katterna och de verkar också gilla henne.

Bakgrund: Rosie kommer från Kvesarum, från en stor TNR-koloni där vi just nu försöker kastrera alla katter. Rosie blir kastrerad i början av vecka 24, 2019 och vi beslutar att hon ska stanna inne då hon är väldigt liten och tunn. I slutet av vecka 40, 2019 flyttar Rosie från sitt stödhem till katthemmet. Vi hoppas att hon kommer att trivas bättre där än i stödhemmet. Under hösten 2020 drabbas Rosie av olika infektioner och som pricken på i:et kommer det till ringorm också. Hennes redan svaga immunsystem klarar inte riktigt av det och hon tappar nästan all sin päls. Sakta men säkert kommer den tillbaka och i juni 2021 ser hon nästan ut som tidigare, fast mycket smalare. Sedan slutet av mars 2021 får Rosie sköldkörtelmedicin då hon inte går upp i vikt trots att hon äter rätt stora mängder med mat. I vecka 50, 2021 flyttar Rosie från katthemmet till ett stödhem. I vecka 23, 2022 drabbas Rosie av en hjärnblödning.