Vecka 24
2019-06-10
Sara
2019-06-11

Född: 2018, Fadder: Mona Widjestam

Rosie bor i katthemmet. Hon har drabbats av en del infektioner på sistone och kommer att behöva regelbunden veterinärvård livet ut. Vi bestämmer därför att hon ska stanna hos oss.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Rosie var inte alls tam när hon kom till föreningen och sedan till katthemmet. Med tiden blev hon dock mer och mer nyfiken och höll sig i närheten när vi volontärer var på plats. Ibland fick man då klappa henne lite försiktigt och med tiden har det blivit bättre och bättre. Numera är hon riktigt närgången. Hon hälsar när man kommer och går fram till henne och vill bli klappad hela tiden. Det allra bästa är när hon kan lägga sig i ens knä. Då känner hon sig riktigt trygg och somnar direkt. Rosie älskar mat och godis och äter allt man erbjuder henne – vilket underlättar hennes medicinering enormt. Rosie är även mycket social med de andra katterna och de verkar också gilla henne.

Bakgrund: Rosie kommer från Kvesarum, från en stor TNR-koloni där vi just nu försöker kastrera alla katter. Rosie blir kastrerad i början av vecka 24, 2019 och vi beslutar att hon ska stanna inne då hon är väldigt liten och tunn. I slutet av vecka 40, 2019 flyttar Rosie från sitt stödhem till katthemmet. Vi hoppas att hon kommer att trivas bättre där än i stödhemmet. Under hösten 2020 drabbas Rosie av olika infektioner och som pricken på i:et kommer det till ringorm också. Hennes redan svaga immunsystem klarar inte riktigt av det och hon tappar nästan all sin päls. Sakta men säkert kommer den tillbaka och i juni 2021 ser hon nästan ut som tidigare, fast mycket smalare. Sedan slutet av mars 2021 får Rosie sköldkörtelmedicin då hon inte går upp i vikt trots att hon äter rätt stora mängder med mat.