Sam
2019-05-30
Vecka 23
2019-06-04
Show all

Simba

Född: ca. 2015, Fadder: Pia Malmström

Simba bor i stödhem.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Han vill bo: I ett hem med en annan snäll och trygg katt där det finns mycket tålamod för hans försiktighet mot människor. Han har en lång väg kvar och det kommer att ta tid innan han kan lita helt på oss igen.

Juni 2020: Sakta med säkert blir Simba lite tryggare med oss människor och gör hela tiden små framsteg. Stödmatte får komma ganska nära nu och han tar gärna godis från henne. Ibland får man klappa honom lite försiktigt på huvudet. Blir kontakten för mycket så slår han till med tassen, dock numera utan klor. Bästa kompisen i stödhemmet är Raven. Raven är Simbas trygghet och det är kanske tack vare Raven att Simba börjat förstå att människor kan vara snälla. Simba går också bra ihop med resten av katterna i stödhemmet.

Bakgrund: Simba har gått hemlös i Tjörnarp under en längre tid, enligt uppgifter i ca. två år. Djurvänliga människor som inte är från byn larmar och vi hjälper till med en fälla. När han äntligen går in i fällan är han i ganska dåligt skick. Den vita pälsen är smutsig och väldigt tovig. Hela kroppen är full med fästingar – 58 stycken plockas och några fler hade redan ramlat av. Simba blir rakad – han har flera blåmärken där pälsen var som hårdast. Vi badar honom och så blir han kastrerad, vaccinerad och idmärkt. Nu hoppas vi att han ska hämta sig och bli frisk. I slutet av vecka 24 flyttar Simba från katthemmet till ett stödhem. I början är han väldigt skygg och lämnar knappt sitt rum. Så småningom börjar han utforska huset om nätterna när stödfamiljen sover.