Elsa
2019-01-30
En svart dag för föreningen
2019-02-01

Lämnat oss den 31 januari

Född: 2011

Sedan pappa Morre dog i mars 2017, så har Sixten växt in i rollen som en trygg ledare för hela flocken på katthemmet. Han hälsar alla nya katter välkomna och hans trygga ledarroll gör att det för det mesta är lugn och harmoni i katthemmet. Detta tillsammans med det faktum att han levt i föreningen sedan han var lite kattunge gör att vi nu beslutat att han får stanna i katthemmet som ständig stödkatt. Han har börjat komma närmare och närmare oss tvåbenta också och vill nu gärna bli klappad och borstad. Han har utvecklats till en riktigt gosig katt och trivs jättebra med sitt liv som chef på katthemmet. (Även om det är prinsessan Honey som bestämmer…)

I juli 2018 drabbas Sixten av en hjärnblödning. Han hämtar sig dock snabbt och redan dagen efter kräver han sin dagliga ranson godis.

Bakgrund: Sixten var länge en “liten” pojke i en stor katts kropp. Han föddes av en hemlös mamma utanför Tjörnarp och kom till föreningen som liten unge. Han hade med sig fyra syskon, bla store Sylvester, som bodde i föreningen en längre tid.
Då fanns gamla pappa Morre där och tog hand om honom, som sin egen unge. Ända till våren 2017 då pappa Morre gick bort var han “liten” och fick mycket trygghet hos Morre. Nu får han stå på egna ben och det gör han över förväntan.