Insamling till Chilis veterinärvård

Det här är Chili. Han kom till oss i lördags efter ha gått omkring och ropat om hjälp i området vid Munkarps kyrkogård. Ingen verkar ha brytt sig. Först när det börjar en nyanställd, får Chili äntligen hjälp. Kvinnan kontaktar oss, Chili blir infångad och flyttar in i vår nya karantänbur på katthemmet.

Han är i fruktansvärt dåligt skick. Han är oerhört mager och det syns på hans päls att han svultit över en längre tid. Överallt har han fästingar och öronen är fulla med skabb. Vid ena kinden har han ett stort köttsår. Samtidigt känns det som om Chili inte har gett upp än. Han är väldigt tacksam över den goda maten och att han nu får vara inne i värmen. Han gillar t.o.m. när man stryker honom lite lätt över huvudet. Det är riktigt hjärtskärande att titta på den lilla katten. Hur kan man bara titta bort och inte göra någonting? Katter klarar sig väl själva? Kanske valde hon att vara hemlös?

Under helgen har Chili fått veterinärvård. Såret har blivit rengjort, fästingarna är bortplockade och så har han fått en del sprutor som ska hjälpa honom att bekämpa infektionen och få lite energi tillbaka i den svaga kroppen. Han får också smärtstillande då såret måste göra väldigt ont.

Chili har nu en lång väg kvar och det är inte alls säkert att han kommer att klara sig.

Han behöver regelbunden veterinärvård och medicin och vi är mycket tacksamma över varje bidrag! (Eventuellt överskott kommer att gå till vård av våra andra katter.)

Swish 123 390 72 92
BG 562-1305

Här kan ni läsa hur det går för Chili i fortsättningen:

https://fhhk.se/chilimunkarp/

[wppb progress=”44669/50000″ text=”44 669 kr insamlade” location=”inside” option=”candystripe green” fullwidth=”true”]

Ett STORT tack till alla som har bidragit! Ni är fantastiska!