Vecka 34
2018-08-20
Öppet Hus & loppis, 26 augusti
2018-08-26

Adopterad den 26 augusti

Född: 2017

Juli 2018: Rocky är nu tam och trygg i sitt stödhem. Han följer efter stödmatte som en hund och leker och myser gärna. Han blir dock lätt osäker och rädd och då åker klor och tänder fram. Det har dock blivit mindre och mindre när han börjat förstå att ingen längre ha för avsikt att göra honom illa.

Bakgrund: Rocky syns till i ett villaområde i ett mindre samhälle. De boende förbarmar sig över honom och matar honom.  Han låter sig dock inte infångas. Rocky är långhårig och pälsen är så vanskött och igentovad att den blivit som en hård och tät sköld runt hans kropp. De som matar honom tycker han verkar sjuk och ser också vad de tror är fluglarver.
Föreningen blir kontaktad för att det behövs fälla för att fånga in honom. Morgonen efter infångandet tas den okastrerade Rocky till veterinär där han blir sövd, rakad och kastrerad. Han har öronskabb och är täckt av fästingar. Under hans tjocka sköld av päls är han bara skinn och ben. Djurvännen som tagit sig an honom får honom att gå från skräckslagen till att våga bli klappad.  Han är dock mycket rädd för hundarna i familjen och den 12-åriga gamla katten i familjen gör allt för att han inte ska trivas. Han markerar också utanför dörren där den lilla blyga pojken bor. Hans räddare vet inte vad hon ska ta sig till och då blir vi kontaktade igen. I vecka 12 kommer Rocky till ett av föreningens stödhem.