Hampus
2019-01-19
Vecka 4
2019-01-22

Adopterad den 19 januari.

Född: ca. 2014

Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

November 2018: Tekla har haft problem med stora polyper i sitt ena öra och örondroppar har inte hjälpt, hon blir istället opererad och det visar sig att det verkligen behövdes eftersom det var väldigt fullt i hörselgången. Nu hoppas vi att hon ska slippa ha ont i sitt öra och även få lite bättre hörsel!

Augusti 2018: Tekla har nu börjat röra sig fritt i huset och har då börjat bli lite aggressiv mot de andra katterna och jagar och hoppar på dom så fort de vänder ryggen till förutom när det gäller gamlingen i gänget, honom rör hon inte. Kanske är det lite för mycket för henne med 5 kattkompisar. Hon är annars en lite försiktig katt men tycker om att bli klappad och spinner i massor när vi gosar men kan nafsa en lite ibland när hon tycker det passar, hon hoppar ibland upp i sängen men nöjer sig med att ligga nere vid våra fötter.

Juli 2018: Tekla verkar vara en tam och snäll katt. Efter en vecka i sitt stödhem så springer hon inte och gömmer sig när man kommer in i hennes rum. Om man börjar klappa henne så börjar hon snabbt spinna och tycker det är jättemysigt även om hon kan vara lite skeptisk till att börja med, även om man lägger henne i sitt knä och klappar eller borstar henne så myser hon mycket! Hon är nyfiken på de andra katterna i stödhemmet och har fått börja träffa dom lite smått, vilket verkar gå bra.

Bakgrund: Tekla dyker upp hos en familj som ställer ut mat till sina egna katter vilken hon äter upp och det blir ett problem, de misstänker också att hon är dräktig och kontaktar föreningen. Hon kommer högdräktig till föreningen i v28 och vi hinner kastrera henne innan hon föder sina ungar. Några av ungarna verkar vara missbildade så det är tur att hon kom till oss. Tekla är rätt mager, har öroninflammation och lite tandsten. Hon bor i karantänburen på katthemmet under v28 och flyttar till sitt stödhem i början av v29.