Hallarödskull 1, pojke
2016-07-20
Katthemmet vecka 29
2016-07-22
Show all

Skuggan

Född: 2015, Fadder: familj Reinman/Persson

Skuggan bor i stödhem.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Skuggan vill bo: I ett hem med en annan snäll katt där det finns förståelse för hennes blyga personlighet. Skuggan skulle uppskatta tillgång till utevistelse.

Maj 2019: Det är inte alltid som Skuggan vill vara för nära oss människor. Under vintern, när kattluckan var stängd, kom hon lite närmare igen. Klättrar man upp till hennes sovplats, får man nu klappa henne och då njuter hon verkligen! Bjuds det på bra godis, kan hon tänka sig kommer ner också. Då vill hon dock oftast inte bli klappad, men hon tar godis från handen och slickar ens fingrar. I brist på levande möss på katthemmet jagar hon gärna bollar och andra leksaker. Nu har hon börjat gå ut lite igen, dock har hon inte blivit skygg än så länge. Hon kommer gärna in när vi är på plats och kollar om det finns bra godis. Så kanske har hon äntligen börjat tycka om oss på riktigt.

Bakgrund: Skuggan kom in med fyra ljuvligt söta långhåriga ungar på sommaren 2016. Ungarna fick egna hem när de var 12 veckor, men Skuggan blev kvar. Skuggan lät sig ibland bli klappad av stödhusse. Stödmatte fräste hon dock åt. Hon var så pass säker i sitt stödhem så hon låg kvar i det rum där tvåbenta var och “grejade”. I början av juli flyttar Skuggan från stödhemmet till katthemmet. Hon förväntas vara mycket försiktig ett tag framöver. Hela sommaren och hösten tillbringar hon sina dagar ute i voljären och gömmer sig fort hon ser oss människor. Hon kommer bara in för att äta. I slutet av vecka 19, 2019 flyttar Skuggan från katthemmet till ett stödhem. Vi hoppas att hon kan bli riktigt tam nu.